Παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων για το νέο εργασιακό τοπίο και τις περικοπές μισθών αλλά και των καταστηματαρχών που μιλούν για καθίζηση του τζίρου, εγκατάλειψη και ανεπαρκή κυβερνητικά μέτρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης βλέπει «μέλλον λαμπρό» και υποστηρίζει πως «τα στοιχεία δείχνουν πως πάμε καλά».

«Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», δήλωσε σχετικά με την οικονομία μετά το lockdown και επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είπε πως «οι εισπράξεις του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο έχουν αγγίξει τα σημεία προ κορονοϊού».

«Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», σχολίασε για το ρυθμό άρσης των μέτρων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «κανείς δεν περίμενε ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, αφού αυτό εξαρτάται από το άνοιγμα των πτήσεων. Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες», ανέφερε ο υπουργός, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.