Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως προγραμματίζουν για σήμερα στις 19:00 δάσκαλοι και καθηγητές. Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, σήμερα, Δευτέρα 1η Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα. Αντίστοιχο κάλεσμα για την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή.

Παράλληλα διατηρεί εν ισχύ την τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 19.00, ενάντια στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. να προκηρύξουν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, ανάλογα με τα ωράρια των εσπερινών σχολείων τους, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την έκφραση της πλήρους αντίθεσής τους στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας.

Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό».

Καλέσματα από Ριζοσπαστική Αριστερά και αδιόριστους

Στις κινητοποιήσεις καλούν και οι εκπαιδευτικοί της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο, αλλά και το Συντονιστικό Αδιόριστων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, και της τροπολογίας για τους αναπληρωτές που τους στερεί χρόνια προϋπηρεσίας.