Σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη για τα δημοκρατικά ήθη της χώρας μας κίνηση προέβη σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού δια της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπροσωπείας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τους απαγορεύτηκε η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο και η πρόσβαση στους χώρους του αναβατορίου και του ασανσέρ για τους αναπήρους.

Βίντεο – Φωτογραφία: Αγγελος Καλοδούκας

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών η οποία αποτελούνταν από τους Π. Σκουρολιάκο. Κ. Μάλαμα και Θ. Ξανθόπουλος καθώς και τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Κ. Στρατή, έφτασε σήμερα το πρωί στον ιερό βράχο, έχοντας επικοινωνήσει από την Τρίτη το πρωί οπότε και παρασχέθηκε άδεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άδεια ανακλήθηκε κατά την παρουσία στο χώρο, παρά το γεγονός ότι δόθηκε πρόσβαση σε βουλευτή άλλου κόμματος προ ημερών.

Στη συνέχεια οι βουλευτές προέβησαν στην παρακάτω δήλωση:

Ο Π. Σκουρολιάκος δημοσιοποίησε το εξής σχόλιο στα ΜΜΕ:

Πριν από λίγο, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, διαμαρτυρήθηκε για την παρεμπόδιση της Αντιπροσωπείας της ΚΟ και του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί το, πολυδιαφημισμένο από το ΥΠΠΟΑ, αναβατόριο της Ακρόπολης, σε μια πρωτοφανή και απαράδεκτη για τα δημοκρατικά ήθη της χώρας μας κίνηση.

Το αναβατόριο παραμένει κλειστό και η Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη επίσης από τους Κυριακή Μάλαμα και Θεόφιλο Ξανθόπουλο εμποδίστηκε από το να επισκεφτεί τις εργασίες, παρά την προηγούμενη επικοινωνία και παρά τις επιτόπιες συνεχείς «διαβουλεύσεις» μεταξύ των στελεχών του αρμόδιου Υπουργείου

«Θα επιχειρήσουμε και πάλι και ελπίζουμε ότι τότε δεν θα υψωθούν τείχη άρνησης μπροστά μας. Και μακάρι να διαψευστούμε, αλλά πολύ φοβούμαστε πώς όχι, ότι η Ακρόπολη θα μείνει και δεύτερο καλοκαίρι απροσπέλαστη από τα Άτομα με Αναπηρία», δήλωσε ο Πάνος Σκουρολιάκος.