Τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη επί σαράντα ημέρες από την ΕΡΤ, κατήγγειλε σήμερα στον αέρα της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο συνήγορός του, Θανάσης Καμπαγιάννης, σημειώνοντας ότι για να μπορέσει να εμφανιστεί αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο. 

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μιλώντας εκπομπή «Επικοινωνία» συνεχάρη τους συντελεστές που τον φιλοξένησαν και προέβαλαν ρεπορτάζ της υπόθεσης με τοποθετήσεις και των δυο πλευρών, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Βασίλη Δημάκη, ωστόσο, κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση εδώ και 40 ημέρες έχει αποκλείσει την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή.

Εκτίμησε δε, ότι η σημερινή παρουσία του στην εκπομπή ευθύνεται στο ότι αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Μάλιστα, ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στον πατέρα του και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι φανατικός τηλεθεατής των ειδήσεων της ΕΡΤ και παρακολουθώντας, χθες, το δελτίο του καναλιού και τη μονομερή προβολή της συγκεκριμένης υπόθεσης, τον πήρε τηλέφωνο και του είπε «μου θύμισε χούντα, αυτή ήταν εικόνα ΥΕΝΕΔ».

Στηλίτευσε τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις ανακρίβειες και τις προσβολές που περιλαμβάνει και άσκησε σφοδρή κριτική στην ΕΡΤ που αναπαρήγαγε τον «δημοσιογραφικό κιτρινισμό του ληστή με το καλάσνικοφ», ενώ πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Δημάκης δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το δικαίωμά του να σπουδάσει. «Η ελληνική δημοκρατία που προεδρεύει στο Συμβούλιο της Ευρώπης δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι βασανίζει έναν κρατούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής έκανε λόγο για «βαρύτατους χαρακτηρισμούς» και σημείωσε ότι η ΕΡΤ «αυτή τη στιγμή σας δίνει τη δυνατότητα να βγείτε», με τον Θανάση Καμπαγιάννη να απαντά: «θα το γνωρίζω από εδώ και πέρα ότι μονάχα με απειλή εξωδίκου μπορεί να βγει κάποιος στην ΕΡΤ. Σας συνεχάρην εσάς που με καλέσατε. Σκεφτείτε όταν η οικογένειά του ακούει για τον γιο της ο “ληστής με τα καλάσνικοφ”, έναν άθλιο δημοσιογραφικό χαρακτηρισμό, χωρίς μπορεί να αντιδράσει».

Λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση του  δικηγόρου μίλησε στην  ίδια εκπομπή η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία ανακοίνωσε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών για μεταφορά του Βασίλη Δημάκη από το υπόγειο των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού στο απέναντι κτίριο των ανδρικών Φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκεται το κελί του.