Αντισηπτικά, εργαζόμενοι με μάσκεςγάντια και τραπεζάκια σε αποστάσεις άνω του ενός μέτρου: αυτή ήταν η εικόνα που διαμορφώθηκε χθες –την «πρεμιέρα» ανοίγματος της εστίασης– σε καφετέριεςεστιατόρια και μπαρ σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υποδέχθηκαν χθες τους πρώτους τους πελάτες, τηρώντας τα αυστηρά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από πλευράς της κυβέρνησης.

Αρκετοί πολίτες -τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας– αποφάσισαν να βγουν χθες μια βόλτα για καφέ. φαγητό ή ποτό, «ξαναζωντανεύοντας» τις πόλεις που το διάστημα της καραντίνας ήταν άδειες.

Από νωρίς το πρωί, οι καφετέριες στο Κολωνάκι και το Μοναστηράκι γέμισαν με κόσμο -ένα σκηνικό εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχαμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, το σκηνικό δεν ήταν σε καμία περίπτωση ασφυκτικό, κάτι που σημαίνει πως και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τηρούν τα μέτρα αλλά και οι πολίτες διακατέχονται ακόμη από επιφυλακτικότητα.

Εμφανώς πιο γεμάτα ήταν οι καφετέριες ενώ λιγότερος κόσμος επέλεξε χθες να φάει σε κάποιο εστιατόριο.

Οι σερβιτόροι εξυπηρετούσαν τους πελάτες φορώντας μάσκες, ενώ πάνω στα τραπέζια, και δίπλα στον καφέ, υπήρχαν διαθέσιμα αντισηπτικά.