Με ψυχραιμία και χιούμορ χειρίστηκε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας την άβολη στιγμή της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε ενώ εκείνη έδινε συνέντευξη ζωντανά στην τηλεόραση.

Ήταν 8 το πρωί (τοπική ώρα) όταν ο σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε περίπου 90 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ουέλινγκτον, ευτυχώς χωρίς αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

«Γίνεται ένας μικρός σεισμός εδώ, Ράιαν…», δήλωσε η Άρντερν απευθυνόμενη στον παρουσιαστή της εκπομπής Ράιαν Μπριτζ την ώρα που η κάμερα και άλλα πράγματα γύρω της κουνιόντουσαν.

«Ένας αρκετά καλός σεισμός εδώ … αν βλέπετε πράγματα να κινούνται πίσω μου. Το Beehive κουνιέται λίγο περισσότερο από τα περισσότερα κτίρια», πρόσθεσε.

Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον παρουσιαστή ότι είναι ασφαλής και η συνέντευξη συνεχίστηκε κανονικά αλλά το βίντεο απ’ τη στιγμή του σεισμού με την αντίδραση της έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου παγκοσμίως.

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς στον Ειρηνικό και είναι αρκετά σεισμογενής χώρα. Έτσι, τα κτίρια είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σεισμούς τέτοιου μεγέθους.