Το υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε για τις προβλέψεις της Κομισιόν μέσω «κύκλων» αλλά και επίσημα. Απαντάμε λοιπόν και στους «κύκλους» και στο Δελτίο Τύπου», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «αφού πιστεύουν ότι η πρόβλεψη για ύφεση 9.7% είναι λάθος, να το πουν και στον κ. Μητσοτάκη να μην βγαίνει να λέει 10% και εκτίθεται. Όταν λένε ότι από την πρώτη στιγμή είχαν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να θυμούνται ότι κρατάμε πολύ καλό αρχείο. Το αυτό ισχύει και για τις φράσεις «ο ΣΥΡΙΖΑ ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» και «ΣΥΡΙΖΑ και ανάπτυξη είναι έννοιες ασύμβατες. Όπως επίσης, ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρότητα και υπευθυνότητα»».

Καταλήγοντας, ο ΑΛ.Χαρίτσης σημειώνει ότι «για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος «ξύνεται σε γκλίτσες», μας κατηγορούν για την ύφεση 0.7% το 2015 οι άνθρωποι που έχουν στο ενεργητικό τους ύφεση 7.3% και 3.2%, οι άνθρωποι που χρεοκόπησαν τη χώρα, οι άνθρωποι που παρέδωσαν άδεια ταμεία, οι άνθρωποι που δεν ρύθμισαν ποτέ το χρέος. Οι ίδιοι άνθρωποι που παρέλαβαν ανάπτυξη 2.8% τον Ιούλιο του 2019 και πριν τον κορωνοϊό, μέσα σε ένα εξάμηνο, κατάφεραν να την ρίξουν στο 1%».

«Μας κατηγορούν για έλλειψη σοβαρότητας οι άνθρωποι που επειδή δεν έχουν καμία αίσθηση τι θα γίνει στην οικονομία και κανένα σχέδιο να το αντιμετωπίσουν, λένε όλα τα πιθανά νούμερα για να μπορούν μετά να πουν ότι έπεσαν μέσα» επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απέδιδαν σε δύο λόγους τις μεγάλες διαφορές μεταξύ του υπουργείου κα ιτης Κομισιόν για τη φετινή ύφεση. Στο ότι πρώτων «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει διαφορετικές προβλέψεις για τον χρόνο ανοίγματος της οικονομίας, και στο ότι λαμβάνει υπόψη μόνο μέρος των μέτρων που υλοποιούνται. Δεν λαμβάνει υπόψη τη ρευστότητα ύψους 7 δισ. ευρώ με τα εγγυοδοτικά προγράμματα».