Δέκα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 2642, ενώ 35 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Τέλος ο αριθμός των θυμάτων παραμένει στους 146 καθώς σήμερα δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σταθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ατομικής προστασίας και των κανόνων υγιεινής, γιατί, όπως είπε, από αυτό εξαρτάται η επιτυχία της επόμενης φάσης. 

Μάλιστα αναφέρθηκε στις εικόνες, κατά τη χτεσινή πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης, όπου «καφέ – μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια έπαιζαν μουσική στη διαπασών και προμήθευαν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα. Αυτή η εικόνα προσβάλλει βάναυσα όλους μας».

Ως εκ τούτου, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή σύσταση σε όσους κατάφωρα παίζουν με τη δημόσια υγεία και ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδεια τους: να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο. Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα κάφε-μπαρ δεν επιτρέπεται, όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών, κατέστησε σαφές. Τόνισε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς την κατεύθυνση διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και εφαρμογής των νόμων και γι’ αυτή την περίπτωση. Υπενθύμισε για τους παραβάτες ότι υπάρχουν πρόστιμα και επιφυλάχθηκε για περισσότερα μέτρα αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.