Απόψε, το BBC Two θα μεταδώσει μια εκδοχή κουκλοθεάτρου του εμβληματικού διηγήματος πανδημίας του Ένγτκαρ Άλαν Πόε «Η Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου». Την εκδοχή ετοίμασαν η γνωστή και στην Ελλάδα, συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ μαζί με την αδελφή της, Ρουθ, φιλοτεχνώντας τις κούκλες από αντικείμενα που είχαν στο σπίτι.
 
Η Άτγουντ θα είναι καλεσμένη στο καλλιτεχνικό show «Front Row Late» της Μαίρη Μπίαρντ (Mary Beard) το οποίο φιλοξενείται, εξ αιτίας της πανδημίας, στο γραφείο της Μπίαρντ, στο σπίτι της. 
 
Στο διήγημα του Πόε, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1842, εξιστορείται η προσπάθεια ενός πρίγκιπα να ξεφύγει από την πανούκλα κρυβόμενος στο αβαείο του. Η Μπίαρντ είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian», ότι η εκδοχή της Άτγουντ είναι αστεία. «Αλλά, στην κουβέντα μας, διατύπωσε κάποιες πιεστικές ερωτήσεις για τον ρόλο των ιστοριών τρόμου στην πολιτιστική φαντασία μας. Αναρωτήθηκε για το ποια ευχαρίστηση μπορούμε να αντλήσουμε από ιστορίες για πανούκλα και για το τι μπορούμε μάθουμε από τη γοτθική λογοτεχνία του Πόε. Κι έστρεψε τη διεισδυτική ματιά της στη ζωή μετά την πανδημία» πρόσθεσε.