Μετά το «Λαϊκό» και τον «Ευαγγελισμό», προσπάθεια φίμωσής τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και στο Αττικό Νοσοκομείο, «δείχνοντας» τη διοίκηση του ιδρύματος ως υπαίτια για την απόπειρα αυτή.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες, η ανακοίνωση της διοίκησης στο «Αττικόν» επιχειρεί να φιμώσει την ελευθερία έκφρασης των εργαζομένων προκειμένου, όπως διατείνεται, να διαφυλαχθεί η… αντικειμενικότερη παρουσίαση του νοσοκομείου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «όπως είναι γνωστό οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αντικειμενικότερη παρουσίαση του Νοσοκομείου μας και να αναδείξουμε την υπέρμετρη αυτοθυσία και κοπιώδη προσπάθεια των στελεχών του, ώστε να αναδεικνύεται η συλλογική προσπάθεια των διεπιστημονικών τομέων και των υπηρεσιών του νοσοκομείου μας».

Και καταλήγει λέγοντας πως δεν αρκεί να ενημερώσουν για την πρόθεσή τους να μιλήσουν στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά να λάβουν και έγκριση: «Για τον λόγο αυτό, σας γνωρίζουμε ότι καλό θα είναι, όπως, οποιεσδήποτε ανακοινώσεις προς τα ΜΜΕ για θέματα του Νοσοκομείου, να πραγματοποιούνται μετά από ενημέρωση και έγκριση της Διοίκησης».

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 6 Απριλίου και απευθύνεται στους διευθυντές και προϊσταμένους όλων των υπηρεσιών.

Και αυτή η ανακοίνωση, όπως και οι αντίστοιχες από «Ευαγγελισμό» και «Λαϊκό», εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές της κυβέρνησης. Να θυμίσουμε πως το ίδιο είχε επιβάλει και στο υπουργείο Πολιτισμού λίγο καιρό νωρίτερα… Όχι τίποτα άλλο, μην ξεχνιόμαστε δηλαδή…