Οι ενωμένες φωνές αθλητών και Ολυμπιακών Επιτροπών πολλών χωρών, υποχρέωσαν τη ΔΟΕ να προβεί στο αναμενόμενο, την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Η ΔΟΕ εδώ και λίγες ημέρες μπήκε σε διαδικασία επεξεργασίας των πιθανών σεναρίων, σχετικά με το ενδεχόμενο της «μετακίνησης» των αρχικών ημερομηνιών των εφετινών Ολυμπιακών Αγώνων. 

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) αποκαλύπτει το χρονικό της αναβολής και τα τρία σενάρια που επεξεργαζόταν το τελευταίο διάστημα η ΔΟΕ:

1.    Να «μετακινηθούν» οι Αγώνες μετά από τρεις μήνες, βάσει συμβολαίου. 

2.    Να διεξαχθούν το 2022, μαζί με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

3.    Να διεξαχθούν το 2021, σενάριο το οποίο και τελικά επικράτησε. 

Τεράστια συμβολή στην απόφαση της ΔΟΕ να οδηγήσει σε αναβολή τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου να αλλάξει την ημερομηνία του Παγκοσμίου του Όρεγκον, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 6-15 Αυγούστου 2021. 

Το σίγουρο είναι ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αναμένεται να οδηγήσει σε… ντόμινο αλλαγής ημερομηνιών πολλών μεγάλων διοργανώσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από εδώ και πέρα αναμένεται να αναπροσαρμοστεί το συμβόλαιο της ΔΟΕ με το «Τόκιο 2020», με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 να μετονομαστεί -πιθανότατα- σε «Τόκιο 2021», χωρίς όμως να αποκλείεται και κάποια άλλη ονομασία. 

PM’s Office of Japan @JPN_PMO
 

After his telephone talks with IOC President Bach, PM Abe spoke to the press and explained that the two have agreed that the Tokyo Olympic Games would not be cancelled, and the games will be held by the summer of 2021.

View image on Twitter
3,778 people are talking about this