Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το Open13 της Μασσαλίας, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ στον τελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις, διπλασίασε τις νίκες του απέναντι στον 18χρονο Καναδό και έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στη διοργάνωση που κάνει το back to back! Έτσι, μετά την Στοκχόλμη το 2018, τη Μασσαλία, το Εστορίλ και το Λονδίνο πέρυσι, ο Στέφανος πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο για το 2020 και συνολικά πέμπτο στην καριέρα του.

tsitsipas

Για να τα καταφέρει χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 1.5 ώρα (86 λεπτά), χωρίς μάλιστα να χάσει ούτε σετ. Πήρε το πρώτο με 6-3, κάνοντας break στο σερβίς του Αλιασίμ στο τέταρτο γκέιμ, ενώ σχετικά εύκολα πανηγύρισε και το δεύτερο. 

Έκανε break στο πέμπτο γκέιμ και προηγήθηκε με 3-2, ο Καναδός απάντησε με το ίδιο… νόμισμα για το 3-3, όμως ο Στέφανος είχε ξανά απάντηση. «Έσπασε» και πάλι το σερβίς του Αλιασίμ, προηγήθηκε με 4-3 και κατέκτησε το σετ με 6-4.

Συνολικά ο Έλληνας τενίστας τελείωσε τον τελικό με τέσσερις άσους, κέρδισε τους 32 από τους 41 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε τα τέσσερα από τα πέντε break point που βρήκε στον… δρόμο του.