Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο μίλησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μήνυμα αλήθειας, μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον δίνει η σημερινή μας συγκέντρωση» σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας το βίντεο με τις «απάτες της ΝΔ», που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, μίλησε για ένα μόνο δείγμα του «κυνισμού και της απάτης των “αρίστων”». Σημείωσε δε πως «πέτυχαν μόνο μια μικρή νίκη απέναντι στην Αριστερά, απέναντι στην Αλήθεια». «Από τότε όμως που κέρδισαν χάνουν καθημερινά μάχες διότι δεν είναι σε θέση να ανακτήσουν το κύρος της χώρας αλλά μας γυρίζουν πίσω στο κράτος της διαπλοκής, στην κοινωνική στασιμότητα, σε μια κοινωνία διακρίσεων, συντηρητικής οπισθοδρόμησης και συρρίκνωσης δικαιωμάτων» τόνισε στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη πρόσθεσε: 

«Αν κάτι έχει γίνει φανερό είναι ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτή την κυβέρνηση παρά μόνο νέα βήματα πίσω, νέα δεινά και νέα δεσμά για την κοινωνική πλειοψηφία». Αναφερόμενος στους επτά μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, υπογράμμισε πως «μας ξαναγυρίζει με μεγάλη ταχύτητα πίσω, στις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία». «Δεν θα αφήσουμε το κοινωνικό κράτος, τη πρώτη κατοικία, τους μισθούς, τις συντάξεις, την Υγεία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, στις ορέξεις των «αρίστων», των διαπλεκόμενων, των βαρόνων, των ολιγαρχών, των παρασιτικών κυκλωμάτων που επέστρεψαν».

«Δεν αρκεί να θυμώνουμε, δεν φτάνει να γκρινιάζουμε, ήρθε η ώρα της πολιτικής και κοινωνικής αντεπίθεσης, να αντισταθούμε σε κάθε αντιλαϊκό και άδικο μέτρο στους χώρους δουλειάς, στους χώρους που σπουδάζουν οι νέοι και οι νέες, να αντισταθούμε στο ψέμα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Να αντισταθούμε όχι με τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με της πατρίδας που αξίζουμε. Να αντισταθούμε για τον κατώτατο μισθό, το κοινωνικό κράτος, το κράτος δικαίου, τα εθνικά κεκτημένα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Σας καλώ να κάνουμε μια νέα μαχητική δημοκρατική πορεία για το σήμερα της αποτροπής για το αύριο της ανατροπής».

Στόχος όπως εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας είναι «να πετύχουμε μια νέα μεγάλη νίκη που θα φέρει ξανά τη χώρα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, την Πρόοδο και την Δικαιοσύνη». Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα λέγοντας «εμείς δεν είμαστε γιαλαντζί υπερπατριώτες. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ακυρώθηκαν τα σχέδια της Τουρκίας για το βάθεμα της επιρροής της στα Βαλκάνια. Που βρίσκονται σήμερα οι υπερπατριώτες να αντιδράσουν στην τουρκική προκλητικότητα και τις γεωτρήσεις;». «Είναι άφωνοι, προβλέψιμοι και επικίνδυνοι» ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα στελέχη της κυβέρνησης.

Μιλώντας για το σκάνδαλο Novartis o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Φοβούνται την έρευνα. Φοβούνται την Δικαιοσύνη. Φοβούνται την αλήθεια. Φοβούνται και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κουκούλωσε την υπόθεση της Novartis και έδωσε την ευκαιρία να διερευνηθεί. Σήμερα μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταδικαστούμε, ενώ την καταδίκη για ισόβια την επιφυλάσσουν για μένα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ, αν έχετε τα κότσια, μην τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα, αν έχετε τα κότσια να πάτε εμένα σε ειδικό Δικαστήριο. Αν δεν τα έχετε όμως σταματήστε να βιάζετε τους θεσμούς. Αφήστε την Δικαιοσύνη να ερευνήσει το σκάνδαλο Novartis ως το τέλος ..».