Απόρρητο έγγραφό του το FBI που είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, ήδη από τον Ιανουάριο του 2017, όταν δηλαδή ακόμη επικεφαλής του τμήματος ήταν η Ελένη Ράικου, ενημέρωνε ότι στέλεχος της Novartis Hellas του οποίου μάλιστα ανέφερε και το όνομα είχε δώσει μίζα σε Έλληνα πολιτικό.

Σύμφωνα με το Documento, η Ελένη Τουλουπάκη υποστηρίζει στο έγγραφο, ότι μάρτυρες της Προανακριτικής έχουν προβεί σε ψευδομαρτυρία φωτογραφίζοντας εμμέσως τους Ελένη Ράικου και Ιωάννη Αγγελή.

Στο έγγραφο αυτό δεν αναφερόταν του όνομα του Έλληνα πολιτικού αλλά η ιδιότητά του. Μάλιστα το FBI ξεκαθάριζε προς την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου ότι τα χρήματα που είχαν δοθεί στον Έλληνα πολιτικό από το στέλεχος της Novartis προέρχονταν από το μαύρο ταμείο της εταιρείας. Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για ένα απόρρητο έγγραφο το οποίο δυστυχώς δεν μπορεί να περιληφθεί στη δικογραφία της Novartis καθώς υπήρχε ρητή πλήρης απαγόρευση περί χρήσης και διάδοσης των σχετικών πληροφοριών σε οποιαδήποτε διαδικασία και σε οποιαδήποτε άλλη αρχή.

Το Documento  γράφει ότι την ύπαρξη αυτού του εγγράφου όπως προκύπτει απέκρυψε τόσο η Ελένη Ράικου καταθέτοντας στην προανακριτική της Βουλής όσο προφανώς και ο διατελέσας επόπτης της εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής καθώς στις πολύωρες καταθέσεις τους έχουν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχαν στην εισαγγελία Εγκλημάτων της Διαφθοράς πληροφορίες σχετικά με πληρωμές, δηλαδή μίζες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.