Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, από τη συνέντευξη του Φοίβου Δεληβοριά στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ο δημιουργός μιλώντας για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σχολιάζοντας ένα ακόμη πολύνεκρο προσφυγικό ναυάγιο μίλησε για εισβολή και «ομαδική προσπάθεια αλλοίωσης της χώρας», ανέφερε πως «όταν ένας άνθρωπος σώζεται από τον θάνατο στη δική σου αγκαλιά, παύεις να έχεις αυτή τη μοσχαρίσια φάτσα κι αυτή την “αρχιδίσια ερημιά” που εκπέμπουν άτομα, όπως ο συγκεκριμένος υπουργός. Ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι από στίχο σε καινούργιο μου τραγούδι. Μια μέρα έβλεπα αυτόν τον υπουργό να μιλάει. Μετά άλλαξα κανάλι και μίλαγε ο Λιάγκας. Το βράδυ είδα στον ύπνο μου δύο γιγάντια αρχίδια που πετούσαν πάνω απ’ την πόλη. Κι έγραψα ένα τραγούδι, την “Άγρια Ορχιδέα”».

 

 

Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση... υπάρχουν κάποια πρόσωπα που όταν σε βρίζουν σημαίνει ότι κάτι καλό έχεις κάνει. Όπως σχολίασε και ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, που πήρε τη συνέντευξη στον Φοίβο Δεληβοριά: «Το παρήγορο είναι πως γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά σε αυτό τον τόπο. Και ξέρουμε ποιος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, όσες συγγνώμες και να ζητάει μετά — και ξέρουμε και ποιος είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς».