Η κυνική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον κατώτατο μισθό, δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών» σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την 13η σύνταξη και τον κατώτατο μισθό.

‘Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ‘πως δεν υπάρχουν λεφτά’ για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επιχειρήσεων Άδωνις Γεωργιάδης καλεσμένος στο Open, μίλησε για μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας αλλά και για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και τις δράσεις της κυβέρνησης για το μέρισμα και τον κατώτατο μισθό.

Σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο, ο Αδ. Γεωργιάδης αρχικά «δεν αναγνώρισε» καν την ύπαρξη 13ης σύνταξης, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως «τα λεφτά για την 13η σύνταξη δεν υπάρχουν».

Ύστερα επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού, παρά μόνο εάν και στο ύψος που θα υπάρξει ανάπτυξη του ΑΕΠ. Και αυτό σε «συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους».