Φρένο στις πρακτικές που ακολουθούνται μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης Airbnb ενδέχεται να βάλει δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, η οποία απαγορεύει τη χρήση διαμερίσματος για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση τύπου Airbnb σε πολυκατοικία του Ναυπλίου.

Οι ένοικοι πολυκατοικίας της πόλης προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να μην επιτρέπεται εφεξής η χρήση διαμερίσματος για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, τύπου Airbnb.

Όπως γράφει το anagnostis.org, η απόφαση δέχεται την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και καλεί τον ιδιοκτήτη που μισθώνει το σπίτι του με Airbnb να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας.

Επίσης απειλεί εις βάρος του προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της παρούσας απόφασης. Τέλος επιβάλλει σε βάρος του την δικαστική δαπάνη των αιτούντων, την οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που κάνει δεκτά τέτοια ασφαλιστικά μέτρα και ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για αντίστοιχες διεκδικήσεις σε πολλές υποθέσεις σε όλη τη χώρα.