Για copy paste κατηγορεί τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι παρουσίασε ως δικό του το σχέδιο για τις προσλήψεις της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σχετικό σχόλιό του, παραθέτει τους πίνακες με τις προσλήψεις ανά κλάδο στο χώρο της Υγείας. 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μιλάει για προσλήψεις ενώ απογύμνωσε τα Νοσοκομεία» και την ίδια στιγμή ανακοινώνει αυτούσιο, και χωρίς καμία ντροπή, το σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης για τις προσλήψεις που προτίθεται να δρομολογήσει.

Και επαναλαμβάνουμε: πριν η νέα ηγεσία βιαστεί να μας κουνήσει το δάχτυλο για όσα κάναμε και όσα δεν κάναμε την περίοδο 2015-2019, ας μας παρουσιάσει το δικό της σχέδιο για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Γιατί μέχρι τώρα, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι διορισμοί «υμετέρων» και «αρίστων» διοικητών στα νοσοκομεία.

Μέχρι τότε, μάλλον πρέπει να τους ξαναθυμίσουμε τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν την περίοδο 2015 – 2019 στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικούς πόρους.

Κωδικοποιημένα παραθέτουμε στον παρακάτω πίνακα τη συνολική προσθήκη προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας την 4ετία 2015-2019 (23.639 άτομα με παρατάσεις και νέες συμβάσεις, προκηρύξεις, προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού κλπ.). Ένα έργο που επειδή ακριβώς αποτελούσε βασική πολιτική επιλογή και προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας, συνιστά τη μεγαλύτερη «ένεση» προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας από τη δεκαετία του 1980 (μετά από εκείνη με την οποία ιδρύθηκε το ΕΣΥ) και αποτελεί επίτευγμα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι!»

Ο πίνακας