Για την παραίτησή του από την διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας και για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν τις εθνικές εκλογές, μίλησε στο Σκάι ο Κωνσταντίνος Πατέρας, ο διορισμός του οποίου προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και την οξύτατη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γραφείο του Πρωθυπουργού με κάλεσε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως» περιγράφει χαρακτηριστικά.

 

«Εγώ θα γύριζα στη ΝΔ, γιατί είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα ένα στρατό δικό μου στα Τρίκαλα…με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα ‘’θα γυρίσω πίσω κύριε πρόεδρε να σας βοηθήσω αφού  θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις’’».

Ο Κ. Πατέρας, ισχυρίστηκε αρχικά πως ο κ. Μητσοτάκης δεν διαφώνησε με την πρότασή του και στη συνέχεια πως συμφώνησε, με αντάλλαγμα τη «δύναμη» που είχε στην περιοχή.

Ακόμα και το «νέο όνομα» που ακούγεται για διοικητής του Νοσοκομείου, όπως πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κωνσταντίνος Πατέρας είναι και αυτός: «φίλος, συγγενής, κουμπάρος…».

Τέλος, έκανε λόγο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ, από τις τελευταίες εκλογές και μετά και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση, που τέθηκαν εκτός.