Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλήμε αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την «επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «χάρες στην παρασιτική ολιγαρχία και την επιχειρηματική ελίτ» καλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να εξηγήσει, ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνησή του νομοθετεί κατά τρόπο που «αποδυναμώνει τη δικαιοσύνη στον αγώνα της κατά των οικονομικών εγκλημάτων, πλήττοντας το αίσθημα της δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών».
Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την «Ώρα του πρωθυπουργού», απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «είναι ντροπή να μιλάτε για νόμο και για τάξη απέναντι στους ανήμπορους και την ίδια στιγμή να παραβιάζετε τον νόμο και την τάξη για τους μεγάλους και τους ισχυρούς, για τους μπαχαλάκηδες με τα κουστούμια και τις γραβάτες που κλέβουν το δημόσιο και περνάνε ζωή χαρισάμενη στο εξωτερικό εις υγείαν των κορόιδων»,σημειώνοντας ότι «αυτές είναι οι αιτίες της χρεοκοπίας και δυστυχώς τις επαναφέρετε».