Με άκρως καυστική διάθεση σχολίασε η Ν.Δ. τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου. Βιτριολικού χιούμορ ήταν ωστόσο και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη “Μεγάλη Βρετανία”. Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα», ανέφερε το σύντομο σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος για τον πρώην πρωθυπουργό.

«Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η Ν.Δ., όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο», απάντησαν πηγές της Κουμουνδούρου και συμπλήρωσαν:

«Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγάλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι, στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας. Φαίνεται, θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

Ούτε το Κίνημα Αλλαγής πάντως, απέφυγε να σχολιάσει την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κορυφή του μπλόκ του κόμματος: «Ο κ. Τσίπρας, τα προηγούμενα χρόνια, ήταν τακτικός επισκέπτης της πρεσβείας. Φέτος, ξανάρχισε να διαδηλώνει απ’ έξω. Η υποκρισία στο αποκορύφωμα της», σχολίασε λακωνικά το γραφείο τύπου του ΚΙΝ. ΑΛΛ.