Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι εορτασμοί της οποίας ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και θα κορυφωθούν με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία την Κυριακή.

Στο επίκεντρο των μέτρων θα είναι και φέτος η περιοχή των Εξαρχείων, με την αστυνομία να διαρρέει ότι έχει κάνει «ειδικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση όσων ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών» όπου «κρύβουν “πολεμοφόδια”», ενώ πετούν από εκεί διάφορα αντικείμενα με στόχο αστυνομικούς. Τα δύο drones και το ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων.Φυσικά, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά.

Παράλληλα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(πρώην ΑΣΟΕΕ), το οποίο η αστυνομία επιμένει α θεωρεί ως «ορμητήριο για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων».

Για πρώτη φορά θα είναι στους δρόμους και η νεοσύστατη Ομάδα «Δράση» που αντικατέστησε την «ΔΕΛΤΑ». Πενήντα αστυνομικοί, σε πέντε ομάδες των δέκα, που θα επιβαίνουν σε δίκυκλα, θα κινούνται διαρκώς σε όλους τους χώρους του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στα Εξάρχεια, ενώ θα υποστηρίζουν τις ενέργειες των ΜΑΤ.