Σκέφτεται να γράψει κι εκείνος βιβλίο για το 2015, δε θα δει την ταινία του Γαβρά, ενώ χαρακτηρίζει αστειότητες όσα αναφέρονται στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» περί ανταλλαγής Μακεδονικού με συντάξεις.

Όλοι μιλούν αυτό το διάστημα για τις διαπραγματεύσεις του 2015, θα ήταν οξύμωρο αν δεν έλεγε κάτι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ!

Από τους βασικούς πρωταγωνιστές, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την τετ α τετ συνάντηση που είχε την Τετάρτη το βράδυ στις Βρυξέλλες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «Εφ. Συν.», ο κ. Γιούνκερ εκμυστηρεύτηκε στον κ. Τσίπρα την πρόθεσή του να γράψει κι εκείνος βιβλίο για τα γεγονότα του 2015, ενώ έκανε λόγο για αστειότητες, αναφερόμενος σε όσα περιέχονται στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» περί ανταλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις  (επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή).

Συζήτηση έγινε και για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», με τον πρόεδρο της ΕΕ να εκμυστηρεύεται στο συνομιλητή του ότι μάλλον δε θα τη δει, λόγω του ότι θεωρεί ότι το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη δεν είναι αντικειμενικό.