Οι αμερικανικές αρχές έχουν λάβει μέτρα για την ασφάλεια του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, η καταγγελία του οποίου για την επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και Ουκρανού ομόλογου Βολοντίμιρ Ζελένσκι πυροδότησε την έρευνα για την πιθανή παραπομπή του Τραμπ.

Σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, που μίλησε στο στο Reuters, οι δικηγόροι του αμερικανικού αξιωματούχου των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους σε μια επιστολή, που φέρει με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου, προς τον διευθυντή των υπηρεσιών Πληροφοριών, Τζόσεφ Μαγκουάιρ ότι η ασφάλεια του πελάτη τους ενδέχεται να διατρέχει κίνδυνο, αφού ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος είναι ένας κατάσκοπος που έχει διαπράξει προδοσία.

Ανέφεραν ότι συγκεκριμένα άτομα προσέφεραν 50.000 δολάρια «αμοιβή» για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα του μάρτυρα.

Η κυβερνητική πηγή τόνισε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές έλαβαν μέτρα προστασίας του αξιωματούχου, αλλά αρνήθηκε να πει ποια είναι αυτά τα μέτρα προστασίας. Αρνήθηκε επίσης να αναφέρει εάν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες απειλές εναντίον του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Ένας δικηγόρος του αρνήθηκε να σχολιάσει για την ασφάλεια του πελάτη του.