Φωτογραφίες από μία φιλοχουντική σύναξη στις 21 Απριλίου του 2007, στην οποία έδωσε το παρών ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η εφημερίδα Documento.

Το χουντογλέντι είχε γίνει στο καφενείο «Κεντρικόν» της Παλλήνης, όπου κάθε χρόνο αποτελούσε χώρο όπου εορταζόταν η επέτειο του απριλιανού πραξικοπήματος. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο Μάκης Βορίδης ήταν όχι μόνο θαμώνας του εν λόγω καφενείου αλλά και φίλος του αποθανόντος ιδιοκτήτη του, Λάμπρου Μπεσίρη.

Οι φωτογραφίες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι από την 40η επέτειο κατάλυσης της Δημοκρατίας από τους συνταγματάρχες. Στην κεφαλή του τραπεζιού προς τιμήν της χούντας διακρίνεται ο Μάκης Βορίδης να τρώει. Στις υπόλοιπες φωτογραφίες φαίνονται οι συνδαιτυμόνες του να κρατούν με περηφάνια μια αφίσα με τον φοίνικα, το πουλί – σύμβολο της χούντας – που γράφει «ΕΛΑΣ: 40 έτη. 21 Απριλίου 1967», ενώ φαίνονται και αφίσες του δικτάτορα Παπαδόπουλου να είναι κρεμασμένες παντού μέσα στο καφενείο.

Οι επίμαχες φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα:

Απαντώντας στο δημοσίευμα ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει ότι «δεν ήξερε για το χουντογλέντι και ότι τα χουντικά σύμβολα βγήκαν στη φόρα εφόσον εκείνος αποχώρησε από το σημείο».

Η απάντηση Βορίδη στο Documento: