Σε κλοιό απεργιών και κινητοποιήσεων η χώρα, για δεύτερη φορά μεσα σε λίγες ημέρες, καθώς οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή.

Λουκέτο βάζει ο ιδιωτικός τομέας, ενώ απο τις 11 το πρωί κατεβάζει ρολά και ο δημόσιος τομέας, εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές. Ειδικότερα απεργούν δημόσιοι υπάλληλοι (ΑΔΕΔΥ), τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ), εκπαιδευτικοί (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), εργαζόμενοι στη ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ), εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μέσω ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.  Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.  

Απεργία έχουν κηρύξει και οι ναυτεργάτες αν και το Πρωτοδικείο Πειραιά την έκρινε «παράνομη». Τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, παρά την προσφυγή των ακτοπλόων και τη δικαστική απόφαση (ΣΕΕΝ), δηλώνουν πως η απεργία στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας θα πραγματοποιηθεί κανονικά και καλούν τους ναυτεργάτες για περιφρούρηση. Υπενθυμίζεται πως η ίδια απόφαση είχε εκδοθεί και για την απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου, η οποία όμως πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χωρίς να σημειωθεί κανένα πρόβλημα.