Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν έχασε την ευκαιρία για μικροπολιτικά παιχνίδια και επιδόθηκε σε μια σειρά διασποράς όχι μόνο χυδαίων αλλά και επικίνδυνων θεωριών συνωμοσίας, την ώρα που μια γυναίκα κι ένα παιδί απανθρακώθηκαν στη Μόρια.

Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε μέσω Twitter υπονοούμενα ακόμη και για δράση Τούρκων πρακτόρων στη Λέσβο, καταφέρνοντας να «μπλέξει» στα λεγόμενά του ακόμα και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πριν μερικές ώρες ο Ερντογάν έκανε δήλωση, ότι όποιος ξυπνά τον γίγαντα θα υποστεί τις συνέπειες. Λίγες ώρες μετά καιγόταν η Μόρια» έγραψε σε ανάρτησή του, συνδέοντας την τραγωδία στη Λέσβο με τις συνήθεις δηλώσεις έντασης του Τούρκου Προέδρου. Λίγες ώρες αργότερα βέβαια και μετά τις πρώτες αντιδράσεις, κατέβασε το tweet.

Όμως δεν έμεινε εκεί. Η συνωμοσιολογία Μπογδάνου επεκτάθηκε και σε έτερη θεωρία σύμφωνα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει, ως πρωθυπουργός, μυστικό deal με τον Ταγίπ Ερντογάν να συγκρατεί τις προσφυγικές ροές όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο εν λόγω… deal ο βουλευτής της ΝΔ ενέπλεξε – άγνωστο με ποιό σκεπτικό – και την Συμφωνία των Πρεσπών, για να καταλήξει στο ότι η συμφωνία έληξε και οι προσφυγικές ροές αυξήθηκαν σκοπίμως μόλις έγινε κυβέρνηση η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το κεντρικό επιχείρημα της ΝΔ προεκλογικά ήταν ότι η χώρα στο προσφυγικό ήταν «ξέφραγο αμπέλι» λόγω της προηγούμενης κυβέρνησης.