Συνεργεία του δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίαςαπομάκρυναν νωρίς το πρωί της Παρασκευής το κοντέινερ που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων.

Υπάλληλοι του δήμου κάνοντας χρήση γερανοφόρου οχήματος μετέφεραν από την πλατεία το κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί πριν από περίπου δύο χρόνια από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με στόχο όπως είχε ανακοινωθεί να μην καταλαμβάνεται ο χώρος από τους εμπόρους ναρκωτικών.

Σε μια επιχείρηση εντυπωσιασμού και σε ζωντανή μετάδοσηαπό τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του κοντέινερ. 

Πλατεία ΕξαρχείωνEUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 

Χθες, η αστυνομία προέβη σε επιχείρηση – σκούπα, εκκενώνοντας κτίρια που βρίσκονταν υπό κατάληψη και στα οποία είχαν βρει στέγη μετανάστες και οικογένειες προσφύγων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν το πρωί της Πέμπτης δύο κτίρια σε κεντρικό σημείο της Αθήνας: το ένα κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ, ενώ το άλλο ακριβώς απέναντι, στην οδό Αχαρνών 22.