Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Αγαλά Ζακύνθου έφτασε έξω από το χωριό Κερί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Επίσης, αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. 

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική, δύσβατη, αλλά στη συνέχεια τα μέτωπα διασπάστηκαν και ένα εξ αυτών άρχισε να κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.

Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 Μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, από αέρος κάνουν συνεχείς ρίξεις νερού 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

Επίσης έχει ζητηθεί ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ericson, δυο αεροσκάφη PZL αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.