Σε ακόμη μία γκάφα υπέπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάλι με διάσημες ρήσεις τις οποίες αποδίδει σε λάθος διάσημους.

Αυτή τη φορά, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας (τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ) θέλησε να χρησιμοποιήσει μια φράση του Γκάντι. Το πρόβλημα είναι πως στη ΝΔ «σερφάρουν» αντί να διαβάσουν, με αποτέλεσμα να «ψαρέψουν» το εξής γνωστό απόφθεγμα:

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις». Προφανώς, ο πρωθυπουργός «είδε» τον εαυτό του σε αυτή τη φράση.

Το πρόβλημα είναι, πως ο Γκάντι δεν έχει σχέση με αυτήν. Διότι η εν λόγω φράση καταγράφεται για πρώτη φορά το 1918 σε μια ομιλία του Nicholas Klein που περιγράφει τι θα συμβεί στο εργατικό συνδικάτο Amalgamated Clothing Workers of America.

Ο Ινδός υπουργός Εμπορίου που ήταν δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη προφανώς προτίμησε να προσπεράσει τη γκάφα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η ειρωνεία είναι ότι τελικά, ο Κ. Μητσοτάκης, εκστόμισε τα λόγια του Αμερικανού δικηγόρου και συνδικαλιστικού συμβούλου για τους Αμερικανούς εργαζόμενους στον κλάδο της ένδυσης, με τα οποία τους προειδοποιούσε για την ανεργία που τους περιμένει μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο.