Ήρθε η ώρα του «Αμαρτωλού» Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού. Η υπουργός Λίνα Μενδώνη δήλωσε πως θα φέρει τροπολογία, προκειμένου να θέσει σε εκκαθάριση το εν λειτουργία το Ταμείο για την εξυγίανση του οποίου δόθηκε μάχη από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Λίγο πριν όμως, είχε φροντίσει να παυθεί η διευθύντρια του ταμείου Αναστασία Κουτσή, η οποία ανέδειξε στοιχεία κακοδιαχείρισης αλλά και  άλλες παρατυπίες όπως τα δάνεια – μαϊμού και τα προσκόμισε στη δικαιοσύνη καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Η παύση της έγινε με την ανάρτηση στη διαύγεια μιας φωτογραφικής τροπολογίας που αλλάζει τους όρους τοποθέτησης εκ των υστέρων αλλά ισχύει αναδρομικά. 

Να θυμίσουμε πως το ταμείο που έλεγχαν διαχρονικά πράσινοι και γαλάζιοι συνδικαλιστές, συσσώρευε δημόσιο χρήμα χωρίς έλεγχο. Οι ελεγκτές που ερεύνησαν  την «αμαρτωλή» 12ετία (2005 – 2016) του Ταμείου έκριναν μη νόμιμες και εκτός σκοπού Ταμείου δαπάνες συνολικού ύψους 45,5 εκατ. ευρώ! Την προηγούμενη τετραετία οι έλεγχοι που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν την κακοδιαχείριση και ευτράπελα όπως τα δάνεια – μαϊμού που υποτίθεται πως έπαιρναν υπάλληλοι του υπουργείου ενώ δεν έλαβαν ποτέ σύμφωνα με μαρτυρίες τους.