Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες στον Μεσόκαμπο της Σάμου με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν 200 άνθρωποι από τέσσερα ξενοδοχεία για προληπτικούς λόγους.

«Μάχη» με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα, ενώ με το φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Το βράδυ εξασθένισαν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με αποτέλεσμα σήμερα η εικόνα της πυρκαγιάς να είναι πολύ καλύτερη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.
 
Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο μέτωπο που εκδηλώθηκε αργά χθες τη νύχτα σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη των Κυθήρων χωρίς να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο, η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο στο σημείο συνεχίζεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ και δύο ελικόπτερα.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή Βάρδα Κυλλήνης, στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας και στα Κρητικά Κέρκυρας. Το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική επενέβη συνολικά σε 167 δασικές και αστικές πυρκαγιές.

Για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4 σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία και Αργολίδα.