Ο Τιτανικός, το διασημότερο και εμβληματικότερο ναυάγιο στην ιστορία της νασυιπλοϊας, διαλύεται. Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές από τις νέες εικόνες που κατέγραψε υποβρύχιο στα 4 χιλιόμετρα βάθος όπου κείτεται, από τ1ς 14 Απριλίου του 1912, οπότε και βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, μετά από πρόσκουση σε παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του,  το θρυλικό, μεταλλικό κουφάρι.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Παρκς Στέφενσον κάποιες από τις εικόνες που αντίκρισε ήταν συγκλονιστικές. Ολόκληροι χώροι έχουν εξαφανιστεί εντελώς και η διάβρωση που υφίσταται ο Τιτανικός είναι ταχύτατη. Η χειρότερη αποσύνθεση παρατηρήθηκε στη δεξιά πλευρά του πλοίου. «Η μπανιέρα του καπετάνιου, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες του Τιτανικού, δεν υπάρχει πια. Ολόκληρο το κατάστρωμα σε εκείνη την πλευρά καταρρέει, μαζί με τις κεντρικές αίθουσες. Και αυτή η κατάρρευση πρόκειται να γίνει χειρότερη», είπε ο Στέφενσον στο BBC.Τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, η διάβρωση από το αλάτι και τα βακτήρια που τρώνε τα μέταλλα είναι οι αιτίες που οδήγησαν στην αποσύνθεση του Τιτανικού.

Οι νέες καταδύσεις πραγματοποιήθηκαν για την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, από ένα υποβρύχιο μήκους 4,6 μέτρων και η πλοήγηση γύρω από το διάσημο ναυάγιο, το οποίο κείτεται κομμένο σε δύο κομμάτια σε απόσταση 600 μέτρων το ένα από το άλλο, αποτέλεσε πρόκληση για την αποστολή.«Το ναυάγιο είναι ο μόνος “μάρτυρας” της ιστορίας του Τιτανικού που έχουμε σήμερα. Όλοι οι επιζώντες του ναυαγίου έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπλιθ, από το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο του Γκρίνουιτς, στη Βρετανία και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε όλες τις πληροφορίες που μας δίνει πριν χαθεί εντελώς».