Σε 28 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε 20 των αγνοουμένων από τον ισχυρό τυφώνα που έπληξε την ανατολική παράκτια επαρχία Ζεντζιάνγκ της Κίνας και σε 20, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης των πληγέντων από το καταστροφικό πέρασμα του Λέκιμα, ο οποίος έφτασε στην επαρχία Ζεντζιάνγκ κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου  συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 187 χιλιομέτρων την ώρα.

Κατολίσθηση που προκλήθηκε στην πόλη Ουεντσού προκάλεσε τον θάνατο 18 ανθρώπων, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι άλλοι 10 θάνατοι προκλήθηκαν επίσης από αυτή  την κατολίσθηση.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έδειχναν τα μέλη σωστικού συνεργείου να επιβαίνουν σε σκάφος στην πόλη Λίνχαϊ, οι δρόμοι της οποίας έχουν καλυφθεί εντελώς από τα λασπόνερα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν επίσης σωστικά συνεργεία σε φουσκωτά να διασώζουν πληγέντες.

Την ίδια ώρα χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στην ανατολική Κίνα, στην επαρχία Ζετζιάνγκ ματαιώθηκαν περίπου 300. Επίσης, ανεστάλησαν τα δρομολόγια των τρένων και των πορθμείων για προληπτικούς λόγους. Περίπου 200 σπίτια σε έξι πόλεις της επαρχίας έχουν καταρρεύσει και 160.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους καθώς προσέγγιζε ο τυφώνας. Περισσότεροι από 110.000 από αυτούς στεγάστηκαν σε καταφύγια.

Ο Λέκιμα βρίσκεται πλέον στην επαρχία Τζιανγκσού, βόρεια της Σανγκάης, και αναμένεται αργότερα σήμερα να φτάσει στην επαρχία Σαντόνγκ, σύμφωνα με το CCTV. Στις δύο αυτές επαρχίες έχει ήδη κηρυχθεί κόκκινος συναγερμός σε προειδοποίηση για σφοδρές βροχοπτώσεις.