Μετά τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του για τον τρόπο με τον οποίο… γεννιούνται οι ομοφυλόφιλοι, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεοφύτου επανέρχεται με νέο σκοταδιστικό παραλήρημα στο οποίο συνδέει τις εκτρώσεις με τις δολοφονίες του serial killer της Κύπρου. 

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να εξισώσει τον κατά συρροή δολοφόνο που σκότωνε εν ψυχρώ γυναίκες και μικρά παιδιά, με όσες γυναίκες έχουν κάνει εκτρώσεις. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο χαρακτήρισε «υποκριτές φαρισαίους» όσους κατακρίνουν τον serial killer.

«Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες», δήλωσε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε, συνεχίζοντας τον παραλληρηματικό του λόγο:

«Σε μια χώρα που έχει τόσες πολλές εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατό να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο; Για αυτό λέω ο κύκλος δεν έκλεισε. Όσο αυξάνεται το ποσοστό των εκτρώσεων θα έχουμε τέτοια περιστατικά και τότε είναι που θα φανερώνεται η υποκρισία μας.

» Δεν νομίζω πως έκλεισε ο κύκλος των δολοφονιών. Έκλεισε ο κύκλος του δολοφόνου Νικόλα. Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης.

» Επειδή η μετάνοια είναι κάτι πολύ βαθύ, τώρα ο Νικόλας χρειάζεται βοήθεια. Όπως είπαμε πριν για τον ομοφυλόφιλο, ότι του εμφανίζονταν όλοι οι άντρες που πήγε μαζί τους, πρέπει του Νικόλα να του διδάξει κάποιος τώρα για όλες αυτές τις γυναίκες που σκότωσε, να προσεύχεται για την κάθε μια ξεχωριστά. Αυτό το παιδί για να κλείσει ο κύκλος μέσα του πρέπει να έχει ολόκληρη μετάνοια. Ποιος τον γέννησε; Είναι τέκνο μας είναι παιδί μας».