Επίθεση σε όλα τα επίπεδα εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση τόσο για το νέο σχήμα και τα πρόσωπα που σε συμμετέχουν σε αυτό, όσο και για το μέτωπο της οικονομίας.

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως «ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Από το “μικρό και ευέλικτο” σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν παρά μόνο 5 γυναίκες».

Για την τοποθέτηση του Δημήτρη Κράνη στη θέση του υφυπουργού του υπ. Δικαιοσύνης  το Γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει πως «ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

»Τα νέα πρόσωπα της Ν.Δ., οι “καταξιωμένοι” και τα “λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό” τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο “δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο” κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «τεχνοκράτες», όπως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της “Δράσης”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει επίσης πως «ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χτες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να  επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση. Από ότι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».

Τέλος, η Κουμουνδούρου σημειώνει με την απόφαση να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, όπως και η ΕΥΠ, δείχνει «ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα».