Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου που αγνοούνταν από την περασμένη Τρίτη.

Η 60χρονη βρέθηκε νεκρή χθες βράδυ μέσα σε μια σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από το σημείο που είχε εξαφανιστεί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές αρχές και ειδικά κλιμάκια ερευνών για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και να ερευνήσουν αν πρόκειται ή όχι για εγκληματική ενέργεια.

Η Dr. Suzanne Eaton συμμετείχε σε επιστημονικό συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (το οποίο είχε ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου), όμως από ένα σημείο και μετά δεν είχε δώσει σημάδια ζωής.

Η εξαφάνισή της δηλώθηκε στην αστυνομία τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης και ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Κολυμβαρίου.

Στις έρευνες συμμετείχαν βατραχάνθρωποι, η ΕΜΑΚ με drone και τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της υπηρεσίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου, κλιμάκιο από το Χαμόγελο του Παιδιού, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων, ενώ έγιναν έρευνες και από αέρος με αεροσκάφος της Αερολέσχης Χανίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 60χρονη είχε φύγει πεζή, πιθανότατα για πεζοπορία, για την οποία είναι λάτρης.

Υπενθυμίζεται ότι στο δωμάτιό της βρέθηκαν όλα της τα πράγματα, καθώς και το κινητό της τηλέφωνο, εκτός από τα παπούτσια πεζοπορίας, ενώ συγγενείς και φίλοι της είχαν ανακοινώσει ότι θα δώσουν 50.000 ευρώ σε όποιον είχε κάποια πληροφορία για εκείνη.