«Ο Τσίπρας ήταν πολύ ήπιος και είπε πάρα πολύ λίγα, διότι είναι απίστευτα τυχοδιωκτική η στάση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η αντίληψη ενός πολιτικού στρουθοκαμηλισμού, σε σχέση όχι μόνο με το ποιο είναι το συμφέρον της χώρας και της περιοχής, αλλά και με αυτά τα οποία λέγανε στελέχη αυτής της παράταξης τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης, τον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το «μακεδονικό», κάνοντας λόγο για «πολιτικούς απατεώνες» και «υποκριτές».

   «Μία πρόταση, η οποία έλεγε να λέγονται “Μακεδονία” σκέτο στο εσωτερικό και “Μακεδονία-Σκόπια” στο εξωτερικό, χωρίς συνταγματική αναθεώρηση, πώς την ονομάζουν αυτοί που μιλούσαν για εθνική υποχώρηση;», διερωτήθηκε ο κ. Ζαχαριάδης αναφερόμενος στην περίοδο των διαπραγματεύσεων επί κυβέρνησης Καραμανλή, καταλογίζοντας στη Νέα Δημοκρατία «τυχοδιωκτική αντιμετώπιση ευαίσθητων ζητημάτων, που έχουν μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση». «Κατανοώ τους πολίτες που έχουν μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση, δε δέχομαι όμως από τις πολιτικές δυνάμεις να παίζουν και να χαϊδεύουν με αυτά τα πράγματα», τόνισε.

   Ερωτηθείς για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις κάλπες της Κυριακής, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Πάει πάρα πολύ καλά, πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι θεωρούσα κι εγώ προσωπικά ότι θα μπορούσε να πάει πριν από 15 μέρες. Επειδή είχαμε ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα πριν από πέντε εβδομάδες είμαι πάρα πολύ συγκρατημένος στις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις μου, το κλίμα όμως τουλάχιστον για τον δικό μας χώρο, το δικό μας κόμμα αλλάζει […] Εκτιμώ ότι αν το πιστέψουμε μέσα μας, συσπειρωθούμε και πεισμώσουμε, βεβαίως ο χρόνος επαρκεί. Και στις δεύτερες εκλογές του 2015, αλλά και στο δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα κρίθηκε όχι την τελευταία εβδομάδα, αλλά από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή το βράδυ […] Βλέπω ότι υπάρχει πολιτική συσπείρωση και ψυχολογική ενότητα. Προφανώς θα υπολογίσουμε και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών, που διεκδικούμε τη νίκη, μετά τη μάχη. Τώρα όμως είμαστε όλοι συστρατευμένοι για τη μάχη κι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να μιλήσουμε στους ανθρώπους».