ε ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο συγγραφέας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού,Θανάσης Χειμωνάς, την ανάρτηση του συγγραφέα, Αυγούστου Κορτώ για τη μάχη του με την κατάθλιψη και την απόπειρα αυτοκτονίας: «Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαΐου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ» έγραψε ο Θ. Χειμωνάς.

Το παραπάνω σχόλιο προκάλεσε αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και του αρχηγού του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος ζήτησε, με δική του ανάρτηση, συγγνώμη από τον Κορτώ: «Είναι στενάχωρο αλλά πρέπει να απευθυνθώ δημοσίως στον Θανάση Χειμωνά. Οι αναρτήσεις του για τον Αύγουστο Κορτώ ήταν ατυχείς. Δεν πρέπει ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία να αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα. Ζητάω συγνώμη από τον Αύγουστο Κορτώ για την αναστάτωση που προκλήθηκε μετά τη γενναία, κατά την άποψή μου, προσωπική του εξομολόγηση».

Η απάντηση του Κορτώ ήρθε αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, με ένα σύντομο post στη σελίδα του στο Facebook. Ο συγγραφέας έγραψε, χωρίς να κατονομάζει τον κ. Χειμωνά: «Η χυδαιότητα πληγώνει την αλήθεια όσο το φτέρνισμα το βουνό».

Μετά από αυτά, ο Θ. Χειμωνάς προχώρησε σε διευκρινιστική ανάρτηση: «Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το πρόβλημα της ψυχικής υγείας, της βαριάς κατάθλιψης που μπορεί να οδηγήσει σε απόπειρες αυτοκτονίας (φυσικά δεν είναι όλες οι απόπειρες ίδιες-κάποιες γίνονται στα χαρτιά) είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας. Άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας δίνουν καθημερινά κυριολεκτικά μάχες επιβίωσης. Στην καλύτερη περίπτωση με τη βοήθεια ειδικών, συγγενών και φίλων, συχνά ολομόναχοι, προσπαθώντας παράλληλα να σταθούν με αξιοπρέπεια.


»Το θέμα αυτό λοιπόν είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ και η εκμετάλλευσή του για συλλογή λάικς και θλιμμένων ιμότικον, συνοδεία πάντα με τοποθέτηση προϊόντος είναι ΧΥΔΑΙΑ. Ακόμα περισσότερο η (ετεροχρονισμένη) διαφήμιση μιας απόπειρας ( ; ) αυτοκτονίας στο Facebook είnναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ (…)».

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsnob1%2Fposts%2F10158398904043047&width=500" width="500" height="287" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>