Ζούμε στην εποχή του «on demand», αναμένουμε να έχουμε πρόσβαση σε ο,τιδήποτε και σε όλα online μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες ιστότοποι torrents που παρέχουν παράνομα πρόσβαση σε χιλιάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ο διάσημος Γερμανός σκηνοθέτης, Βέρνερ Χέρτζογκ μίλησε για τους λόγους που υποστηρίζει διστακτικά τους ανθρώπους που κατεβάζουν παράνομα τις ταινίες του.

Κατά τη διάρκεια σεμιναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Visions du R?el στην Ελβετία, ο Γερμανός σκηνοθέτης δήλωσε: «Η πειρατεία έχει υπάρξει η πιο επιτυχημένη μορφή διανομής παγκοσμίως».

Παρά το γεγονός ότι είναι φυσικά παράνομη, αλλά ανεξάρτητα από τη στάση σας, η πειρατεία ανοίγει έναν κόσμο τέχνης σε νέα ακροατήρια, τα οποία είτε δεν έχουν τα χρήματα για streaming, είτε ζουν υπό κρατική λογοκρισία. Η πειρατεία επιτρέπει στους θεατές να έχουν πρόσβαση σε ταινίες που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά, ταινίες που υπάρχουν μόνο σε απαρχαιωμένα DVD, ταινίες πολύ άγνωστες για να προβάλλονται στο Netflix, ταινίες που σπάνια μεταδίδονται στην τηλεόραση. Αυτό υποστηρίζει ο Χέρτζογκ αν και διστακτικά.