Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, είναι μία μάστιγα στον σύγχρονο κόσμο. Τόσο στις δυτικές κοινωνίες, όσο και στην ανατολική πλευρά του πλανήτη, το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση τα τελευταία χρόνια. Υπάνθρωποι και διεστραμμένοι, από κάθε κοινωνική και οικονομική τάξη, διοργανώνουν ακόμη και ταξίδια σεξουαλικού τουρισμού, ιδίως σε χώρες της Ασίας. Για παράδειγμα στις Φιλιππίνες και σύμφωνα με την UNICEF, ένα στα τέσσερα άτομα ηλικίας 13-24 ετών, έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ στην Ινδία η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

    Η ευαισθητοποίηση απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι πολύ μικρή σε σχέση με την υποκρισία της πλειοψηφίας που παραμένει αδιάφορη, για όσο το ζήτημα δεν την «αγγίζει» άμεσα. Ωστόσο, υπάρχουν φορείς, αλλά και μεμονωμένα άτομα που αντιδρούν, προσπαθώντας να προσεγγίσουν το θέμα, να ασχοληθούν με τα θύματα και εν τέλει, να προσφέρουν λύσεις.

    Μία από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, είναι αυτή της Μέγκι (σ.σ. Μαργαρίτα) Οτσόα. Πρόκειται για την 29χρονη Φιλιππινέζα, παγκόσμια πρωταθλήτρια του ζίου ζίτσου, που εμπνεύσθηκε την ίδρυση μίας οργάνωσης, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. 

    Το ΑΠΕ ΜΠΕ επικοινώνησε με την Οτσόα και η συζήτηση που προέκυψε, προκαλεί τροφή για σκέψη, προβληματισμούς και ανάληψη πρωτοβουλιών…