Κάθε Απρίλιο, οι λάτρεις του βινύλιου τρέχουν στα δισκοπωλεία για να γιορτάσουν τη Record Store Day. Είναι ευκαιρία να πιάσουν στα χέρια τους LP (κυκλοφορίες σε περιορισμένα αντίτυπα) τα οποία δεν μπορούν να προμηθευτούν μέσω Διαδικτύου και να είναι παρούσες και παρόντες σε μικρές συναυλίες μέσα στα δισκοπωλεία. Αυτή η παράδοση ξεκίνησε πριν επτά χρόνια, κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο μεγάλη και καλύτερη, και παίζει ρόλο-κλειδί στο να κρατά εν ζωή τα δισκοπωλεία.

Στη Record Store Day 2019, το Σάββατο που μας πέρασε, οι μανιακοί με τη μουσική είδαν μπροστά τους σπουδαίες κυκλοφορίες και επανακυκλοφορίες (πάντα σε βινύλιο). Το Rolling Stone, επιθεώρηση αναφοράς για τον φιλόμουσο, ξεναγεί τους αναγνώστες του γράφοντας:

Πριν δύο χρόνια, η Soccer Mommy -κατά κόσμον Sophie Allison- κατέπληξε με το ντεμπούτο της, το «Clean». Ήταν όμως ήδη τραγουδοποιός την εποχή που φοιτούσε στο New York University: ένα EP, μόνον οκτώ συνθέσεις, το οποίο, αρχικά, κυκλοφόρησε ως κασέτα το 2016 από την Orchid Tapes. Εξαντλήθηκε και τώρα επανεμφανίστηκε ως βινύλιο.