«Μέρα δικαίωσης του δικού σας αγώνα είναι η σημερινή», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Βελβεντού Κοζάνης, αναφερόμενος στους αγώνες τους για να ξαναγίνει αυτόνομος ο Δήμος τους, αίτημα που ικανοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του Βελβεντού επισκέφθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Ηταν αστοχία και μεγάλη αδικία αυτό που έγινε το 2010 με τη συνένωση του Δήμου Βελβεντού με τα Σέρβια, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν ήρθα εγώ σήμερα εδώ για να με ευχαριστήσετε, αλλά εγώ να σας ευχαριστήσω γιατί με το παράδειγμα αγώνα και αυτοοργάνωσης μας δίνετε ένα σπουδαίο μάθημα».

Επιπλέον ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως ο αγώνας των κατοίκων του Βελβεντού συγκρίνεται με αυτό του Μανώλη Γλέζου στην Απείρανθο της Νάξου, ως παράδειγμα άμεσης δημοκρατίας.

Το πρώτο Τμήμα του Εθνικού Δικτύου Επιμόρφωσης Νέων Αγροτών θα λειτουργήσει στο Βελβεντό Κοζάνης

«Το πρώτο Τμήμα του Εθνικού Δικτύου Επιμόρφωσης Νέων Αγροτών θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει στο Βελβεντό Κοζάνης, σε ένα χώρο εξαιρετικό τον οποίο είχα τη ευκαιρία να επισκεφθώ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Βελβεντού Κοζάνης.

Παρέμβαση στη Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό αναψυκτήριο στο Μετόχι Βελβεντού

Ο Δήμος Βελβεντού είναι σύμβολο για όσα μπορεί να πετύχει η αυτοδιοίκηση σε μικρή κλίμακα στον τόπο μας. Οι κάτοικοι του Βελβεντού έχουν πετύχει σημαντικά επιτεύγματα. Από τους αιωνόβιους αγροτικούς συνεταιρισμούς, έως τον αυτοδιαχειριζόμενο υδροηλεκτρικό σταθμό του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων. Είναι ακόμα οι λαϊκές συνελεύσεις, το έργο στον τομέα του πολιτισμού και τόσα άλλα. Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θεσπίσαμε, η οποία θα εξετάσει συνολικά και υπεύθυνα τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας και τα αιτήματα των άλλων Δήμων που έχουν δυσκολίες. Παρέμβαση στη Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στο Μετόχι.

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 16. April 2019