Μετά από επτά χρόνια απουσίας επανακυκλοφόρησε χθες με εξώφυλλο τη Μπέλα Χαντίτ και τίτλο «Eyes on the future» – «Βλέμμα στο μέλλον» η ελληνική έκδοση του περιοδικού Vogue, το οποίο θεωρείται από εκατομμύρια κόσμου κύριος διαμορφωτής άποψης σε θέματα στυλ και πολιτισμού.

«Η επιστροφή σου μετά από αρκετά χρόνια απουσίας μάς γέμισε με χαρά. Η Ελλάδα αντιμετώπισε προβλήματα και έζησε δραματικές στιγμές, μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολα ήταν. Ωστόσο, τα σημάδια της ανάκαμψης είναι πλέον ορατά, ακόμη κι εδώ στην Αμερική», αναφέρει η εκδότρια της αμερικανικής Vogue, Anne Wintour, στον χαιρετισμό της για την επανακυκλοφορία της ελληνικής έκδοσης.

Ο εκδοτικός οίκος Conde Nast International συνεργάστηκε με τις «Καθημερινές Εκδόσεις» Α.Ε. και το περιοδικό Vogue έκανε ντεμπούτο με την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Οι εκδότες της εκτιμούν ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας μετά την κρίση χρέους θα τονώσει εκ νέου το ενδιαφέρον για τα περιοδικά μόδας και lifestyle, αναφέρει το Reuters.

H ελληνική Vogue κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2000 από τις Εκδόσεις Λυμπέρη, οι οποίες όμως οδηγήθηκαν στη χρεοκοπία το 2012 όταν ο τομέας της διαφήμισης «στέρεψε» κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που εκτίναξε την ανεργία στο 28%, μειώνοντας δραστικά το ενδιαφέρον για μόδα πολυτελείας και lifestyle, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Η ανάκαμψη της Ελλάδας, όπως τονίζεται, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο ύφεσης παραμένει σε τροχιά. Το περασμένο έτος, η οικονομία σημείωσε άνοδο 1,9% ενώ η ανεργία υποχώρησε στο 18%, σύμφωνα με το δημοσίευμα.