Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μαζί με τον γγα Ιούλιο Συναδινό υποδέχθηκαν τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και των φορέων, ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ.

Όταν οι εκπρόσωποι Τύπου πέρασαν στην αίθουσα για να τραβήξουν φωτογραφίες, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε το εξής σχόλιο χαριτολογώντας: «Πουλάμε περισσότερο εμείς από τον Σπανούλη και τον Καλάθη;». 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος ρώτησε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους: «Ποιος έκανε το σχόλιο για τον Σπανούλη σήμερα ο ΛεΜπρον Τζέιμς;», για να λάβει την απάντηση: «Οχι, ο Κόμπι Μπράιαντ». «Είπε μόνο για τον Σπανούλη ή και για τον Διαμαντίδη» αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός παράγοντας και πρόσθεσε:

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως η δήλωση του Κόμπι Μπράιαντ για την αξία του Σπανούλη και του Διαμαντίδη δείχνει και την ποιότητα των παικτών και του ελληνικού μπάσκετ και νομίζω ότι μας επιτάσσει να βρούμε λύσεις για να ηρεμήσουμε και να τραβήξουμε μπροστά». 

Εν συνεχεία οι εκπρόσωποι Τύπου αποχώρησαν . 

πιακού, που θα παραβρεθούν στην συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη, ενώ πέντε λεπτα αργότερα ακολούθησαν και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού.

Οι Πειραιώτες θα εκπροσωπηθούν από τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτη Αγγελόπουλο, καθώς και τους Γιώργο Σκινδήλια (αντιπρόεδρος), Χρήστο Σταυρόπουλο (γενικό διευθυντή), Νίκο Λεπενιώτη (υπεύθυνος μάρκεντινγκ), Χρήστο Μπαφέ (τιμ μάνατζερ) και Κάμπρο Αδάμο (νομικός σύμβουλος). 

Τους «πράσινους» θα εκπροσωπήσουν, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ,, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η δικηγόρος της ΚΑΕ, Μαργαρίτα Θάνου και ο γενικός διευθυντής, Θεμιστοκλής Καρβουντζής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δεν έδωσε το παρόν και από την Ομοσπονδία θα βρεθεί ο αντιπρόεδρος, Ανδρέας Γκολέμης. Επίσης βρίσκονται στην αίθουσα ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.