Αρχισε η δίκη του 21χρονου μοντέλου από τη Μυτιλήνη που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με την κατηγορία ότι στη βαλίτσα της μετέφερε 2,6 κιλά κοκαΐνης και κρατείται σε φυλακές της χώρας.

O εισαγγελέας της έδρας ήταν ιδιαίτερα σκληρός στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου. «Γνώριζες ότι μετέφερες ναρκωτικά στην τσάντα σου. Οι Αρχές σε υποπτεύθηκαν μόλις έφτασες από την Αιθιοπία στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Είχες δύο τσάντες. Η μία ήταν ασυνήθιστα πιο βαριά και πιο παχιά. Την άνοιξαν και βρήκαν την ποσότητα ναρκωτικών», είπε ο εισαγγελέας.

Και πρόσθεσε: «Δεν είχες μαζί σου κανένα έγγραφο ή συνταγή γιατρού που να δείχνει ότι ήταν για νόμιμη χρήση. Από τα μηνύματα στο facebook και στο κινητό αποδεικνύεται ότι είχες άγχος πώς θα περάσεις τους ελέγχους».

Το μοντέλο που κατηγορείται για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνης τον Νοέμβριο του 2017 κινδυνεύει με ποινή 26 ετών. Στάθηκε μπροστά στους Κινέζους δικαστές και τους επτά ενόρκους και δήλωσε αθώα. Δεν έχει ούτε έναν μάρτυρα υπεράσπισης ενώ θα καταθέσουν εναντίον της οκτώ μάρτυρες.

Κοντά στο μοντέλο βρίσκονται οι γονείς της και ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Ο δικηγόρος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε: «Είδαμε την Ειρήνη την Κυριακή που μας πέρασε. Είναι αισιόδοξη και πιστεύει ότι θα αθωωθεί», σημείωσε ο Σ. Κεχαγιόγλου.

Ο ίδιος, ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τη νεαρή κοπέλα και, όπως τονίζει, «η δικαίωσή της για εμένα θα αποτελέσει έκπληξη» σημείωσε ο ποινικολόγος. Στο μεταξύ, λίγο πριν αρχίσει η δίκη, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες της Ειρήνης όπου απεικονίζεται κατά την παραμονή της στην Αντίς Αμπέμπα να καπνίζει, να πίνει, να διασκεδάζει σε μαγαζιά της αφρικανικής πρωτεύουσας πριν ταξιδέψει για Χονγκ Κονγκ. Λίγο αργότερα ο χρήστης του διαδικτύου κατέβασε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Ο συνήγορός της σχολιάζοντας την εξέλιξη, ανέφερε: «Δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος της υπόθεσης, ποιος την παρέσυρε, ποιος την κορόιδεψε και την εξαπάτησε και ποιος, αυτός μαζί με τους συνεργούς του, έβαλε τα ναρκωτικά ουσιαστικά, στην κρύπτη».

Πάντως, μία σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της 21χρονης έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Την ώρα που οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ δεν δείχνουν διάθεση ούτε καν για ελαφρυντικά, ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο φαίνεται να δίνει ελπίδες στη νεαρή κοπέλα. «Αυτό που μπορώ να πω χωρίς να πω περισσότερα είναι ότι έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης, αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία», επεσήμανε ο συνήγορος του μοντέλου.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση με βάση την αυστηρότητα των νόμων για τα ναρκωτικά και ενδεχομένως να θέλουν να δώσουν μήνυμα παραδειγματισμού σε παρόμοιες περιπτώσεις, το επίδικο αντικείμενο είναι αν θα πιστέψει το 7μελές σώμα των ενόρκων την εκδοχή της Ειρήνης ότι είναι αθώα ή θα θεωρήσουν πως ήξερε τι μετέφερε. Τα στοιχεία της δικογραφίας μένει να ειπωθούν στο ακροατήριο», σημείωσε ο Σ. Κεχαγιόγλου.