Δεν πέρασε απαρατήρητο. Δεν έμεινε χωρίς ανάλυση. Τα λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός στην τετράδα της άμυνας ήταν πολλά, στα κομβικά παιχνίδια του.

Τα περισσότερα ήρθαν από τα στόπερ. Αυτό και είναι ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στα υψηλά κλιμάκια. Είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα υπάρξουν αλλαγές.

Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν ήδη την αγορά, ενώ όπως έχει αποκαλύψει το sportime.gr, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής στον Πειραιά.

Ο 28χρονος στόπερ δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ, που λήγει το καλοκαίρι. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν αθόρυβα, τον προσέγγισαν και απέκτησαν μεγάλο προβάδισμα για να τον κάνουν δικό τους.

Βέβαια μια μεταγραφή έχει πολλά στάδια για να ολοκληρωθεί. Παράλληλα ανοικτό είναι το θέμα με τον Ροδρίγκο Μολέντο, με τον οποίο υπάρχει συμφωνία από το περασμένο καλοκαίρι. Υπάρχει και ο Ουσεϊνού Μπα.

Ο 23χρονος Σενεγαλέζος στόπερ αποκτήθηκε από την Γκαζελέκ Αζαξιό. Το καλοκαίρι θα είναι στο Ρέντη ξεκινώντας την πορεία του με τον Ολυμπιακό. Όλα αυτά δείχνουν, αρχικά, πως ο Ρόντερικ Μιράντα δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Θα γυρίσει στη Γουλβς.

Γνωστό πως έχει μπει πωλητήριο στον Παπ Αμπού Σισέ. Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν ένα ποσό κοντά στα 22 εκατ. ευρώ. Τέτοιο θα έρθει μόνο αν κάνει καλές εμφανίσεις στο Κόπα Άφρικα του καλοκαιριού, με την Σενεγάλη.

Πολλά τα λάθη που έκανε φέτος και αναμφίβολα είναι ένα διαμάντι, που θέλει πολλή δουλειά για να λάμψει. Μετέωρος είναι ο Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες. Δεν εμπνέει σιγουριά. Και είναι στο 50-50 να μείνει στον Ολυμπιακό.

Τέλος είναι και ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο Σέρβος στόπερ είχε πολλές καλές εμφανίσεις, αλλά θα τον στοιχειώνουν τα τρία αυτογκόλ. Ο ίδιος επιθυμεί να μείνει.

Όπως και ο Πέδρο Μαρτίνς. Θετικά μηνύματα έχει πάρει και από τον Ολυμπιακό. Το μυαλό του και η τεχνική του, είναι τέτοια, που χρειάζονται στα μετόπισθεν. Αρκεί να έχει κάποιον δίπλα του να τον συμπληρώνει, καλύπτοντας την αδυναμία στην ταχύτητα.