Μετά από την απώλεια του στόχου της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει ήδη να σκέφτεται από τώρα το πλάνο του καλοκαιριού. Αυτό προκειμένου η ομάδα να βγάλει τον προγραμματισμό της από νωρίς και να μπορέσει να βαδίσει με συγκεκριμένα βήματα.

Δεν είναι μυστικό, επίσης, το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρχίσει να σκέφτονται και τους καλοκαιρινούς τους «στόχους» από τώρα. Όχι τόσο για το εξωτερικό, αλλά περισσότερο στην ελληνική αγορά.

Ξέρουν καλά οι Πειραιώτες ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να δουλέψουν και να σταθούν στον Ολυμπιακό. Τέτοιες περιπτώσεις κοιτούν οι «ερυθρόλευκοι», έτσι ώστε με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ελληνικό στοιχείο.

Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού, έχει γραφτεί από το Sportime.gr το όνομα του Βασίλη Λαμπρόπουλου της ΑΕΚ, όνομα το οποίο είχε διαψεύσει ο Ολυμπιακός, όπως και η περίπτωση του Φώτη Ιωαννίδη από τον Λεβαδειακό.

Άλλωστε είναι γνωστός ο στόχος των «ερυθρόλευκων» να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο, κάτι το οποίο θέλουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια και έτσι το προηγούμενο καλοκαίρι επέστρεψαν οι Κωνταντίνος Τσιμίκας, Αντρέας Μπουχαλάκης, Αντρέας Γιαννιώτης γύρισαν οι Βασίλης Τοροσίδης, Γιάννης Φετφατζίδης ενώ αποκτήθηκαν και οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Μάνος, Γιάννης Μασούρας.

Κάτι ανάλογο θέλουν να κάνουν στον Ολυμπιακό και το προσεχές καλοκαίρι, έτσι ώστε να συνεχίσουν την ελληνοποίηση στην ομάδα και με την προσθήκη ξένων ποδοσφαιριστών να ολοκληρωθεί το ρόστερ, μαζί με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες που θα συνεχίσουν να είναι στον σύλλογο. Επίσης σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκε και ο Γιώργος Μασούρας τον περασμένο Ιανουάριο.

Ήδη μέσα από τη χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεχωρίσει Έλληνες ποδοσφαιριστές τους οποίους πιστεύουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στον Ολυμπιακό και αν δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, για ορισμένους εξ αυτών, η κίνηση όσο περνάει ο καιρός θα γίνει. Διότι οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν από νωρίς τον σχεδιασμό τους, κάτι το οποίο έκαναν και την προηγούμενη σεζόν, όταν είχε έρθει νωρίτερα στην Ελλάδα ο Πέδρο Μαρτίνς και είχε δει τα πάντα στην ομάδα.

Κρίνονται μέχρι το τέλος της περιόδου

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν οι ξένοι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται τώρα στο ρόστερ, έχουν μπει πλέον σε μία διαδικασία κρίσης από την ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποφασίσουν ποιους θα κρατήσουν και ποιους όχι και για αυτό τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος θα αποτελέσουν κριτήριο για αρκετούς.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Ολυμπιακός και την προηγούμενη σεζόν. Όταν είχε μείνει εκτός στόχων και στα ματς που έμεναν ουσιαστικά είχε γίνει το ξεκαθάρισμα ποιους ποδοσφαιριστές θα διατηρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» στο ρόστερ τους. Μόνο που φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα, διότι οι βάσεις έχουν μπει και δεν πρόκειται να γίνει ριζική ανανέωση στην ομάδα, όπως το προηγούμενο καλοκαίρι.