Το κυβερνών βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα έχει καταληφθεί από δεξιούς βουλευτές που τάσσονται κατά της ΕΕ και θα εξαναγκάσουν μετριοπαθέστερους συναδέλφους τους να αποχωρήσουν, δήλωσε η βουλευτής Άννα Σούμπρι αφού αποχώρησε σήμερα από το κόμμα.

Η Σούμπρι, μαζί με τις συναδέλφους της Χέιντι Άλεν και Σάρα Γούλαστον, αποχώρησε από το Συντηρητικό Κόμμα για να ενταχθεί σε έναν ανεξάρτητο σχηματισμό πρώην Εργατικών βουλευτών στο κοινοβούλιο.

«Η αλήθεια είναι πως η μάχη τελείωσε και κέρδισε η άλλη πλευρά. Το δεξιό, σκληροπυρηνικό, αντιευρωπαϊκό απόσπασμα που έχει καταστρέψει κάθε ηγέτη τα τελευταία 40 χρόνια και τώρα διευθύνει το Συντηρητικό Κόμμα από την κορυφή μέχρι τα νύχια», είπε η Σούμπρι στους δημοσιογράφους.

Η Σούμπρι δήλωσε πως στις περισσότερες τοπικές ενώσεις του Συντηρητικού Κόμματος έχουν διεισδύσει ακτιβιστές κατά της ΕΕ και πως ελπίζει ότι και άλλοι συντηρητικοί βουλευτές θα την ακολουθήσουν εγκαταλείποντας το κόμμα.

Εξάλλου η βουλευτής Σάρα Γούλαστον, που παραιτήθηκε επίσης σήμερα από το Συντηρητικό Κόμμα εξαιτίας των χειρισμών του για το Brexit, δήλωσε πως η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία της για το Brexit, αν συμφωνούσε να πραγματοποιήσει άλλο ένα δημοψήφισμα για να διαπιστωθεί αν το κοινό το δέχεται.

«Αν θέλει να περάσει τη συμφωνία της, θα μπορούσε να την περάσει εξαρτώντας την επικύρωσή της από ένα δεύτερο δημοψήφισμα», δήλωσε η Σάρα Γούλαστον σε εκδήλωση μετά την αποχώρηση της ίδιας και των δύο συναδέλφων της από το Συντηρητικό Κόμμα.

«Ελπίζω πως η πρωθυπουργός θα δει ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσει η συμφωνία: να την εξαρτήσει από τη συγκατάθεση του βρετανικού λαού», πρόσθεσε.