Για τον μεγάλο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου κόντρα στην Φλαμένγκο, μίλησε ο Λούκα Μπάνκι στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ο προπονητής της Ένωσης, αναφερόμενος σε αυτή την πρόκληση της ομάδας του στο Ρίο, τόνισε: 

«Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά για αύριο. Ο τρόπος που έπαιξε η Φλαμένγκο εντυπωσίασε τους πάντες. Έχει παίκτες με εμπειρία, όπως ο Βαρεζάο και ο Μαρκίνιο. Έχει παίκτες, που συνδυάζουν αθλητικότητα και ταλέντο. Έχει και έναν Αργεντινό πλέι μέικερ, τον Μπάλμπι, ο οποίος είναι από τους καλύτερους στη θέση του στη Λατινική Αμερική.
Χθες, διέλυσε τους Σπερς με μία πολύ καλή επιθετική άμυνα και μ’ ένα εκπληκτικό ποσοστό τριών πόντων, που έφτασε στο 60%. Θα παίξει στην έδρα της. Όλοι περιμένουν ένα γεμάτο γήπεδο. Είναι βέβαιο, ότι οι παίκτες της θα αισθάνονται καλύτερα σε σχέση με μας σε ό,τι αφορά στο κλίμα, την υγρασία, και θα επιδιώξουν 

Για τους παράγοντες που θεωρεί καθοριστικούς είπε: «Τα κριτήρια των διαιτητών, σε ό,τι αφορά στις αποφάσεις τους στη διάρκεια του αγώνα φαίνεται να «βολεύουν» τις ομάδες της Λατινικής Αμερικής. Θα πρέπει, λοιπόν, να βρούμε τον τρόπο ν’ ανταποκριθούμε σ’ αυτό. Ξέραμε βέβαια από την αρχή αυτού του ταξιδιού, ότι πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένα προβλήματα. Πιστεύω, ότι με τις φιλοδοξίες που έχουμε, θα τα ξεπεράσουμε. Όχι βρίσκοντας δικαιολογίες, αλλά παίζοντας και διεκδικώντας το καλύτερο με την αξία μας».

Για το ποιον θεωρεί φαβορί στον τελικό, απάντησε: «Πρέπει να μπούμε στο παρκέ για να επιβάλλουμε το δικό μας στιλ και όταν ολοκληρωθεί ο τελικός να μπορούμε να πούμε, ότι τα δώσαμε όλα. Πριν φύγουμε από την Αθήνα ξέραμε, ότι θα παίξουμε ημιτελικό και τελικό με δύο πολύ καλές ομάδες. Οπότε πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το Κύπελλο, που είναι ο στόχος μας. Είναι δύσκολο για κάποιον να προβλέψει. Οι Σπερς ήταν μια εκπληκτική ομάδα. Πήρε την περασμένη περίοδο το πρωτάθλημα στo NBDL. Και εφέτος έπαιζαν καλά. Όμως, ήρθαν στο Ρίο, και άλλα περιμέναμε, άλλα είδαμε. Δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στον αγώνα με Φλαμένγκο. Γι’ αυτό και είχαμε το χθεσινό αποτέλεσμα. Κι εμείς, χθες, πριν μπούμε στο ματς, δεν ξέραμε πώς θα ανταποκριθούμε στο αργεντίνικο στιλ της Σαν Λορέντζο. Είναι πολύ διαφορετικό το ευρωπαϊκό στιλ από το λατινοαμερικάνικο. Το ίδιο συμβαίνει και αύριο. Φλαμένγκο και ΑΕΚ έχουν πολύ διαφορετικά στιλ και δεν ξέρουμε ποια από τις δύο θα μπορέσει να επιβάλλει το ρυθμό της. Σίγουρα αυτό, που περιμένουμε είναι η Φλαμένγκο να παίξει με συγκεκριμένη ταχύτητα. Θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα υψομετρικά πλεονεκτήματά της κοντά στο καλάθι, γιατί είναι μία πολύ ψηλή ομάδα. Γενικά, θα προσπαθήσει να επιβάλλει την αθλητικότητά της. Από την άλλη πλευρά είναι η ΑΕΚ. Εμείς έχουμε το δικό μας στιλ. Πρέπει να επιβάλλουμε τη σοβαρότητα, που δείχνουμε στην άμυνα. Να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι, έτσι όπως θα το έχουμε σχεδιάσει. Να έχουμε πειθαρχία. Να παίξουμε όλοι για όλους. Να βοηθά ο ένας παίκτης τον άλλο, ώστε να αμβλύνουμε τις υψομετρικές διαφορές. Και να εκμεταλλευτούμε τη δημιουργικότητα και το διαφορετικό στυιλ του κάθε παίκτη μας».

Για την πιθανή απουσία του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο προπονητής της ΑΕΚ σχολίασε: «Ξέρω, ότι υπάρχει μία πιθανότητα να μην παίξει. Όμως, η ομάδα μας έχει αποδείξει, ότι μπορεί να βρει τρόπους ώστε να καλύπτει τα κενά, τις όποιες απουσίες. Δεν έχουμε άλλον… Ξανθόπουλο στην ομάδα. Μπορούμε, ωστόσο, να βρούμε άλλους παίκτες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του Βασίλη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η απάντηση βρίσκεται μέσα στην ομάδα».

Και ο Λούκα Μπάνκι κατέληξε: «Θέλουμε να χαρούμε τις στιγμές και να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε στη διοργάνωση. Δεν θα ξυπνήσω το πρωί για να είμαι δεύτερος».